Zosuv pôdy v strednej Číne zasypal približne 40 ľudí

NETKY.SK • 12 August 2015, 08:49 • 2 min
Zosuv pôdy v strednej Číne zasypal približne 40 ľudí

PEKING - Úrady uviedli, že zosuv pôdy v strednej Číne zasypal v noci nadnes niekoľko nocľahární baníckej spoločnosti a viacero domov, pričom pod nánosmi zostalo okolo 40 ľudí. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

K zosuvu došlo v hornatom okrese Šan-jang v provincii Šen-si. Hasiči oznámili, že zasypaných je 15 nocľahární miestnej baníckej spoločnosti, ktorá sa zaoberá ťažbou vanádu používaného pri výrobe ocele, a približne tri obytné domy. Doposiaľ sa podarilo zachrániť 14 ľudí, pričom záchranné práce pokračujú.


Čínska štátna televízia CCTV uviedla, že oblasť v uplynulých dňoch zasiahli silné dažde a záchranárom sťažuje prácu ťažký terén. Uvažujú o vybudovaní širšej cesty, po ktorej by sa na miesto nešťastia ľahšie dostali a mohli použiť ťažké stroje.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies