Zosuv pôdy v Indonézii si vyžiadal už 20 obetí

NETKY.SK • 14 December 2014, 10:34 • 2 min
Zosuv pôdy v Indonézii si vyžiadal už 20 obetí

JAKARTA - Najmenej 20 ľudí zahynulo a ďalších 88 je nezvestných na indonézskom ostrove Jáva, kde zosuv pôdy spôsobený prívalovým dažďom zavalil v noci na sobotu niekoľko desiatok domov. Pátranie po nezvestných komplikuje nepriaznivé počasie i nánosy blata, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa indonézskych oficiálnych zdrojov zosuv pôdy v hornatom okrese Banjarnegara v provincii Stredná Jáva strhol viac ako 100 príbytkov.
      

Prezident Joko Widodo dnes pricestuje do okresu Banjarnegara, vzdialeného asi 460 kilometrov východne od Jakarty, aby sa stretol s preživšími a ďalšími asi 570 obyvateľmi postihnutej oblasti, ktorých úrady evakuovali do bezpečia. Predpokladá sa, že prezident navštívi aj nemocnicu, kde je hospitalizovaných 11 zranených.
      

Lejaky počas monzúnového obdobia od októbra do apríla sú v Indonézii každoročne príčinou zosuvov pôdy, ku ktorým dochádza najmä v hornatých oblastiach a na úrodných záplavových územiach, kde žijú milióny ľudí. Na husto osídlenej Jáve je piatkový zosuv už druhý v priebehu pár dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies