Zostaví Smer vládu? Most-Híd je ochotný rokovať, ak dostane pozvanie

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 21:16 • 2 min
Zostaví Smer vládu? Most-Híd je ochotný rokovať, ak dostane pozvanie

BRATISLAVA – Predsedníctvo strany Most-Híd dalo jej šéfovi Bélovi Bugárovi mandát na rokovania, ktoré môžu viesť k vzniku stabilnej vlády, rešpektujúc programové priority strany.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej povedal Bugár dnes na tlačovej konferencii v Bratislave, po dnešnom zasadnutí snemu strany SNS je jasné, že pravicová vláda na Slovensku nemôže vzniknúť. Strana bola pripravená podporiť vznik pravicovej vlády aj napriek tomu, že mala výhrady voči možným koaličným partnerom. „Sme ochotní ísť na rokovanie, pokiaľ dostaneme pozvánku. Ak nás Smer-SD osloví, môžeme ísť rokovať o vzniku stabilnej vlády,“ poznamenal.

 

Most-Híd takisto vyzýva všetky štandardné parlamentné strany, čiže Smer-SD, SaS, SNS a Sieť, aby v záujme stabilizácie situácie boli pripravené prijať kompromisy. Tie sú podľa Bugára nevyhnutné na vznik stabilnej vlády.

 

Predsedníctvo strany takisto odmietlo podporu prípadnej úradníckej vlády a predčasné voľby, ktoré by viedli k ďalšej destabilizácii v spoločnosti. „Ak budú predčasné voľby, všetci vieme, k čomu dôjde. Musíme zabrániť tomu, aby strana, ktorá by nemala byť v NR SR, dvojnásobne nenarástla,“ povedal novinárom. Výsledky volieb totiž podľa predsedu Mosta-Híd postavili všetky strany pred veľkú výzvu, a tou je odstrániť destabilizáciu politického systému a urobiť všetko pre to, aby nedošlo k nárastu extrémizmu. Na dnešnom uznesení sa podľa Lucie Žitňanskej zo strany Most-Híd zhodlo jednomyseľne celé predsedníctvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona