Zostane Vůjtek na čele reprezentácie? V stredu by sa malo rozhodnúť

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 14:05 • 2 min
Zostane Vůjtek na čele reprezentácie? V stredu by sa malo rozhodnúť

BRATISLAVA - Meno trénera slovenskej hokejovej reprezentácie by mohlo byť známe už o pár hodín.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček dostal v máji po skončení majstrovstiev sveta v Minsku od výkonného výboru mandát na rokovanie o novej zmluve s doterajším trénerom reprezentácie SR Vladimírom Vůjtkom. V stredu zasadne po rokovaniach šéfa zväzu s trénerom exekutíva opäť a definitívne by mala rozhodnúť o koučovi národného tímu. Všeobecný predpoklad je, že Vůjtek bude pokračovať v začatej práci.

 

Rokovania Nemečka s Vůjtkom mali jasné smerovanie a nastavené mantinely. Český kormidelník vicemajstrov sveta 2012 si chcel ponuku poriadne premyslieť. "Určite to bude predĺženie o jeden rok, do skončenia MS v Česku. Máme taký zámer, že už v priebehu sezóny 2014/2015 budeme riešiť meno nového trénera, ktorý prevezme tím po MS 2015. Podobne to bolo teraz vo Fínsku. Je možné, že nový kormidelník bude už ako divák na svetovom šampionáte v Česku a potom prevezme na dlhšie obdobie slovenskú reprezentáciu," povedal v máji po získaní poverenia od VV SZĽH Igor Nemeček. 

 

Vladimír Vůjtek sa stal hlavným trénerom slovenskej reprezentácie v lete 2011, keď nahradil Glena Hanlona. Na svetovom šampionáte v roku 2012 v Helsinkách získal s tímom SR striebro, o rok neskôr s ním skončil na 8. mieste. V sezóne 2013/2014 bolo Slovensko pod jeho vedením na ZOH v Soči na 11. pozícii a na MS v Minsku na 9. priečke. So SZĽH mal zmluvu platnú do 31. mája 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies