Zosnulý hitmaker, spevák Udo Jürgens bude mať čestný hrob vo Viedni

NETKY.SK • 30 December 2014, 18:36 • 2 min
Zosnulý hitmaker, spevák Udo Jürgens bude mať čestný hrob vo Viedni

VIEDEŇ - Urnu s pozostatkami nečakane zosnulého rakúskeho skladateľa a speváka Uda Jürgensa umiestnia v čestnom hrobe na Ústrednom viedenskom cintoríne.

slovakia

left justify in out

Informáciu, ktorú prinieslo ako prvé krajinské korutánske vysielanie rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu s odvolaním sa na brata zosnulého Manfreda Bockelmanna, potvrdila dnes v rakúskej metropole aj kancelária tamojšieho radného pre kultúru Andreasa Mailatha-Pokorneho.
     

Stalo sa tak presne týždeň po tom, ako sa najbližší rodinní príslušníci a priatelia rozlúčili so zosnulým umelcom vo Švajčiarsku, kde dlhodobo žil a kde ho v súlade s jeho želaním spopolnili.
     

Verejná rozlúčka s obľúbeným Udom, ktorý svojho času zvíťazil vo Veľkej cene Eurovízie s piesňou Merci Chérie a ktorý 21. decembra počas prechádzky vo Švajčiarsku skolaboval a napriek enormnej snahe záchranárov skonal v nemocnici v Münsterlingene na zástavu srdca, by sa mohla uskutočniť v polovici januára.
     

Jürgensov manažér Freddy Burger to naznačil v uplynulých dňoch pre švajčiarsku tlač, nemenoval však ani konkrétne miesto, ani konkrétny termín. Ešte predtým by malo dôjsť k uloženiu urny, avšak iba v úzkom rodinnom kruhu.
     

Rodák z Klagenfurtu, vlastným menom Udo Jürgen Bockelmann, patril medzi najobľúbenejších interpretov populárnej hudby v nemecky hovoriacich krajinách. Ešte 5. decembra koncertoval vo viedenskej Stadthalle, celkovo po 33. a súčasne posledný raz, o dva dni neskôr v švajčiarskom Zürichu. V dňoch 11.-12. decembra bol hosťom nemeckej hviezdy Helene Fischerovej v jej šouprograme, ktorého dejiskom bol berlínsky Velodrom a ktorého záznam odvysielali nemecká i rakúska verejnoprávna televízia na prvý sviatok vianočný. Jürgensovi fanúšikovia sa tešili na pokračovanie jeho turné v roku 2015, ku ktorému však už nedôjde. Srdce autora a interpreta mnohých megahitov (Warum nur warum?, Siebzehn Jahr, blondes Haar, Was ich dir sagen will, Griechischer Wein, Aber bitte mit Sahne, Ein ehrenwertes Haus, Ich war noch niemals in New York), spoločensky angažovaného umelca sa totiž krátko pred Vianocami 2014 definitívne zastavilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies