Zosnulý herec Štefan Kožka nahral pred svojou smrťou video, kde opisuje svoj náročný boj s koronavírusom

NETKY.SK • 15 December 2020, 19:31 • 2 min
Zosnulý herec Štefan Kožka nahral pred svojou smrťou video, kde opisuje svoj náročný boj s koronavírusom

BRATISLAVA – Zosnulý herec Štefan Kožka natočil pred svojou smrťou video. Verejnosť vyzval, aby bola v čase pandémie zodpovedná a nepodceňovala zákernosť koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenská herecká ikona Štefan Kožka zomrel vo veku 66 rokov, pred svojou smrťou však ešte stihol natočiť video. Okrem svojich zdravotných problémov so srdcom bol aj pozitívne testovaný na nový koronavírus. Správa o jeho úmrtí v pondelok zasiahla nie len jeho rodinu, priateľov a kolegov, ale aj jeho verných fanúšikov. Jeho bezvládne telo našiel jeho sused. Po privolaní prvej zdravotnej pomoci mu však už zdravotníci nedokázali pomôcť.

 

Vo videu, ktoré sa nepočúva ľahko, vyzval všetkých Slovákov a Slovenky k zodpovednosti v boji proti pandémii. Začal tým, že v posledných dňoch, odkedy sa u neho prejavili príznaky ochorenia COVID-19 zažil veľké bolesti, že mal dokonca chuť to všetko skončiť.

 

 

„Prosil som Pána Boha a všetkých svätých, aby ma už zobral z tohto sveta. Ale vykašľal sa na mňa, asi má so mnou ešte iné zámery,“ povedal Kožka vo videu.

 

Dodal, že má pocit, že sme začali byť v otázke ochorenia COVID-19 veľmi ľahostajní, pričom sme podcenili relatívne dobré výsledky. „Neviem čo mám ďalej povedať. Nepoľavujme. Je úplne normálne sa spýtať svojich blízkych, ktorí prídu z iných regiónov, či majú testy na kovid. Ak ich nemajú, myslím si že je strašné, ale potrebné ich poslať domov. Viem, že chce byť každý dobrý, otec, strýko, teta, ale prečo si to máme ods*ať my?,“ pýtal sa vo videu zosnulý herec.

 

img

 

Na záver povedal, že dúfa, že sa stretne s ostatnými vo štvrtok na testoch, ak to jeho pľúca vydržia. „Posledné dni som toho naspal veľmi málo. Volá sa to od kašľa do kašľa a občas prerušené krátkym spánkom, ktorý skončí tým, že človek začne znova kašľať. Až sa mi nerozpadnú pľúca, tak sa vidíme. Ahojte,“ pozdravil naposledy svojich blízkych skvelý herec.

 

Prečítajte si tiež: Slovenskú hereckú scénu zasiahla tragická udalosť. Zomrel Štefan Kožka

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies