Zosnulé české turistky mali údajne na seba uzavreté vysoké poistky!

NETKY.SK • 8 August 2013, 07:35 • 2 min
Zosnulé české turistky mali údajne na seba uzavreté vysoké poistky!

KÁHIRA - Prevoz truhiel s telami dvoch českých turistiek, ktoré zomreli zrejme na následky prudkej otravy počas dovolenky v egyptskej Hurghade, avizovaný pôvodne už na utorok alebo na stredu, sa uskutoční až v nasledujúcich dňoch.

slovakia

left justify in out

Truhly zatiaľ zostávajú zapečatené v Káhire, vyplýva z dnešných informácií hovorkyne českého rezortu zahraničných vecí Johany Grohovej.

Pri utorkovom zapečatení v Káhire nechýbala česká konzulka, ktorá sa usiluje poskytovať adekvátnu pomoc aj zostávajúcemu členovi rodiny z okresu Karviná, otcovi rodiny, ktorý je i naďalej bez obvinenia v Hurghade. Mužovi v uplynulých dňoch vrátili cestovný pas, avšak s tým, že predbežne nesmie opustiť územie Egypta. Práve on je ako jediná osoba spájaný s celým prípadom a pre vyšetrovateľov je údajne hlavným podozrivým z vraždy. Nové otázniky do prípadu vnášajú informácie, ktoré priniesol bulvárny denník Blesk.

Podľa nich boli obe zosnulé poistené v prípade úrazu alebo úmrtia na vysoké sumy v dvoch poisťovniach, pričom poistné vo výške miliónov korún by mali vyplatiť oprávnenej osobe, a tou je práve otec rodiny Petr Kamný.

Periodikum však s odvolaním sa na jednu z účastníčok zájazdu prinieslo aj správu o tom, že práve Petr Kamný mal od príjazdu do egyptského letoviska opakované problémy s personálom hotela, takže za otravou oboch turistiek mohla byť aj pomsta niekoho z personálu.      

Česká diplomacia už skôr deklarovala, že je v stálom kontakte s egyptskými úradmi a očakáva vyjadrenie tamojšej prokuratúry. V prípade žiadosti svojho občana je pripravená poskytnúť mu adekvátnu konzulárnu pomoc.

České médiá informovali v utorok, že egyptskí vyšetrovatelia sa obrátili na Políciu ČR so žiadosťou o pomoc. Detaily žiadosti nie sú známe. Zrejme pôjde o výsluchy blízkych a priateľov rodiny, ktorej sa prípad týka. Tieto informácie nechceli potvrdiť ani policajné zdroje.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies