Zosadený ukrajinský prezident Janukovyč sa chce vrátiť do vlasti

NETKY.SK • 21 Február 2015, 16:35 • 2 min
Zosadený ukrajinský prezident Janukovyč sa chce vrátiť do vlasti

MOSKVA - Zosadený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč dnes z Ruska odkázal, že sa vráti do vlasti hneď, ako bude možné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov vládne na Ukrajine bezprávie, za ktoré je zodpovedný súčasný režim.
      

"Je mi ľúto, že som nemohol nič urobiť," povedal Janukovyč pre ruskú televíziu Prvý kanál v súvislosti s tragickými udalosťami spred roka.
      

"Ak hovoríme o súčasnosti, vrátim sa hneď, ako to bude možné a urobím všetko pre to, aby som uľahčil život ukrajinskému ľudu," uviedol exprezident s tým, že "hlavnou úlohou je momentálne zastaviť vojnu".
      

Podľa agentúry TASS Janukovyč konštatoval, že nechce byť outsiderom udalostí na Ukrajine. "Nemám však možnosť sa vrátiť a netajím sa tým, že som posielal ľudí na Ukrajinu, aby monitorovali situáciu. Stále ju sledujeme," poznamenal.
      

"Všetci sa však domnievajú, že naši oponenti, naši nepriatelia urobia všetko pre to, aby ma zničili. Všetci moji spojenci sú kategoricky proti tomu, aby som išiel na Ukrajinu," dodal Janukovyč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies