Zosadený egyptský prezident Mubarak zamával na 87. narodeniny z okna nemocnice hlúčiku priaznivcov

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 08:10 • 2 min
Zosadený egyptský prezident Mubarak zamával na 87. narodeniny z okna nemocnice hlúčiku priaznivcov

KÁHIRA - Zosadený egyptský prezident Husní Mubarak oslávil v pondelok 87. narodeniny tým, že zamával hlúčiku približne sto podporovateľov z okna vojenskej nemocnice v Káhire.

slovakia

left justify in out

Dav Mubarakových prívržencov sa podľa agentúry AP zhromaždil pred budovou nemocnice, kde je niekdajší egyptský líder hospitalizovaný. V rukách niesli Mubarakove fotografie a zdravili ho s podpornými sloganmi. Dlhoročný egyptský vládca Mubarak sa už o niekoľko dní, 9. mája, dozvie verdikt súdneho procesu v súvislosti s obvineniami z korupcie voči jeho osobe.

 

Mubarak a jeho synovia Alá a Gamál sú obvinení zo zneužitia viac ako 100 miliónov egyptských libier (14 miliónov dolárov), ktoré boli určené na obnovu prezidentských palácov, ale Mubarakovci ich podľa žaloby využili na zmodernizovanie rodinných nehnuteľností.

 

Mubarak, ktorý vládol v Egypte takmer 30 rokov až do revolúcie v roku 2011, bol vlani za rovnaké obvinenia odsúdený na tri roky väzenia. Oboch jeho synov súd poslal do väzenia na štyri roky, neskôr však boli z väzenia prepustení. Ich otec zostal v káhirskej vojenskej nemocnici.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona