Zosadeného egyptského prezidenta Mursího postavia pred súd

NETKY.SK • 2 September 2013, 06:22 • 2 min
Zosadeného egyptského prezidenta Mursího postavia pred súd

KÁHIRA - Zosadeného egyptského prezidenta Muhammada Mursího postavia pred súd pre obvinenia z podnecovania a páchania násilia. Rozhodol o tom dnes prokurátor, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Hišám Barakat postúpil trestnému súdu v Káhire prípady Mursího a ďalších 14 členov jeho Moslimského bratstva. Obvinení sú zo "spáchania násilných činov a podnecovania na zabíjanie a násilníctvo". Obvinenia sa týkajú násilností, ku ktorým došlo pred prezidentským palácom vlani v decembri po tom, ako Mursí rozhneval protestujúcich rozšírením svojich právomocí.

 

Mursího vyšetrujú tiež v súvislosti s útekom z väzenia z roku 2011 počas povstania proti prezidentovi Husnímu Mubarakovi. V tomto prípade ho vinia z vraždy a spriahnutia sa s palestínskym hnutím Hamas, oficiálne obvinenia však dosiaľ nevzniesli. Mursího odvolala z postu prezidenta 3. júla armáda po masových protestoch proti jeho ročnej vláde. Úrady odvtedy spustili zákrok proti Moslimskému bratstvu a zatkli väčšinu z hlavných lídrov tejto islamistickej organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona