Zosadeného egyptského prezidenta Mursího obvinili z urážky justície

NETKY.SK • 7 September 2013, 12:23 • 2 min
Zosadeného egyptského prezidenta Mursího obvinili z urážky justície

KÁHIRA - Zosadeného egyptského prezidenta Muhammada Mursího obvinili dnes z urážky justície. Ďalšie zo série obvinení voči Mursímu súvisí s jeho vyhlásením o zmanipulovaní volieb sudcami, oznámila agentúra DPA s odvolaním sa na egyptské štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Vyšetrujúci sudca v prípade urážky justície vzniesol voči islamistickému exprezidentovi oficiálne obvinenie a nariadil jeho uväznenie na štyri dni. Od prevratu z 3. júla armáda zadržiava Mursího na neznámom mieste a súdy opakovane rozhodujú o predlžovaní jeho väzby. Len niekoľko dní pred svojim zosadením Muhammad Mursí verejne vyhlásil, že dozorujúci sudcovia zmanipulovali parlamentné voľby v Egypte v roku 2005. 

Okrem urážky justície čelí bývalý prezident aj obžalobe z podnecovania násilia na demonštrantoch a konšpirácie z palestínskym hnutím Hamas, špionáže, vrážd a ďalších trestných činov. Islamisti obviňujú všetky obvinenia vznesené voči Mursímu a ďalším predstaviteľom jeho Moslimského bratstva za politicky motivované. Odmietajú tiež uznať legálnosť novej armádou vytvorenej dočasnej administratívy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies