ŽOS Trnava rozšírili kontrakt na železničné vozne

NETKY.SK • 22 Marec 2022, 14:50 • 2 min
ŽOS Trnava rozšírili kontrakt na železničné vozne

TRNAVA – Kontrakt opravcu železničných vozňov ŽOS Trnava z roku 2019 na dodávku 29 nových elektrických jednotiek pre Juhomoravský kraj sa aktuálne rozšíril o ďalších 11 vložených vozňov EMU310.

slovakia

left justify in out

Trnavskému závodu to podľa riaditeľa divízie osobných vozňov Petra Tótha umožní udržať a mierne zvýšiť počet odborných pracovníkov a rozšíriť výrobné know-how prostredníctvom sofistikovaného výkonu až do roku 2023. Kontrakt je pokračovaním projektu so Škodou Transportation.

 

„Na projekte už aktívne pracujeme a napĺňame dohodnutý objem prác v rámci aktualizovaného harmonogramu ovplyvneného dodávkami materiálu. Posledný vyrobený vagón opustí brány nášho závodu v decembri tohto roku,“ uviedol Tóth.

 

img

 

Forma spolupráce so Škoda Transportation je, ako informoval, štrukturovaná tak, že Škoda vyrobí hrubé stavby skríň, podvozky a trakčné sety, ktoré dodáva do Trnavy. V rámci rozšíreného kontraktu sa na vagónoch vykonáva montáž interiéru s oživením a uvedením do prevádzkyschopného stavu s finálnou výstupnou kontrolou funkcionality vloženého vozňa. Oživenie a uvedenie do prevádzky celej súpravy EMU310 (18Ev) bude vykonávať Škoda Transportation v súčinnosti so ŽOS Trnava

 

„Pre trnavské ŽOS je to veľký prínos v oblasti vyťaženia a zachovania kontinuálnej výroby v segmente výkonov divízie osobných vozňov,“ konštatoval Tóth. V roku 2023 potom nadviažu ďalšími deviatimi vozňami EMU300 (14Ev2) pre konečného zákazníka – Železničnú spoločnosť Slovensko. „To znamená, že už teraz môžeme z našej strany potvrdiť, že v divízii osobných vozňov máme zabezpečené projekty až do konca roka 2024,“ uzatvoril Tóth.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies