ŽOS Trnava má novú halu s moderným technickým vybavením

NETKY.SK • 5 December 2016, 13:15 • 2 min
ŽOS Trnava má novú halu s moderným technickým vybavením

TRNAVA - ŽOS Trnava má k dispozícii novú halu za viac ako šesť miliónov eur (bez DPH) , ktorá posilní postavenie spoločnosti predovšetkým na zahraničných trhoch.

slovakia

left justify in out

Hala je podľa generálneho riaditeľa ŽOS Trnava Miloša Kyselicu technicky vybavená tak, aby spĺňala čoraz náročnejšie požiadavky na revízie a servis elektrických dráhových vozidiel pre osobnú prepravu, ďalej revízie a opravy osobných vozňov, ale aj finálnu montáž nákladných vagónov. Investíciou spoločnosť ŽOS Trnava reagovala na čoraz náročnejšie požiadavky zákazníkov.

 

"Technická úroveň vozidiel na európskom trhu sa jednoznačne zvyšuje, posúva sa ďalej, a táto hala nám svojím technologickým vybavením umožní poskytovať vyšší štandard služieb zákazníkom,“ vysvetlil Kyselica. Hala s rozlohou približne 3 000 metrov štvorcových je okrem moderných elektrodiagnostických zariadení vybavená aj servisnými dielňami a zázemím pre zamestnancov. V súčasnosti pochádza až 64 percent obratu trnavskej strojárskej spoločnosti zo zahraničných zákaziek. ŽOS Trnava v posledných dvoch rokoch investovala do dvoch nových hál a dvoch skladov zhruba 10 miliónov eur bez DPH.


ŽOS Trnava momentálne zamestnáva približne 1 200 interných zamestnancov a asi 400 živnostníkov. Rovnako ako iné strojárske fabriky už dlhšiu dobu pociťuje nedostatok kvalifikovaných zamestnancov, hlavne zváračov a elektromechanikov. Akútny nedostatok určitých profesií riešila angažovaním zamestnancov zo Srbska, Ukrajiny, Poľska alebo Rumunska. Spoločnosť začala kooperovať so Strednou odbornou školou polytechnickou, ktorá bude pre ŽOS vychovávať odborníkov podľa požiadaviek.


ŽOS Trnava, a. s. je najväčšou dielňou na opravy železničných vozňov v strednej Európe. Spoločnosť vyrába nové nákladné železničné vozne, vykonáva revízie nákladných a osobných železničných vozňov, ich prestavby a modernizácie, opravy podvozkov, brzdových komponentov, ťahadlového a narážacieho ústrojenstva, výrobu a opravy dvojkolesí. Väčšinu zákaziek vykonáva pre zahraničných partnerov. ŽOS Trnava je v obchodnom registri zapísaná od októbra 1994, má základné imanie 15,76 mil. eur a predsedom jej predstavenstva je Vladimír Poór.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies