Zopakuje sa 11. september?! V Líbyi zmizlo 11 lietadiel!

NETKY.SK • 3 September 2014, 13:50 • 2 min
Zopakuje sa 11. september?! V Líbyi zmizlo 11 lietadiel!

TRIPOLIS – Podľa amerických úradov zmizlo na medzinárodnom letisku v Líbyjskom meste Tripolis jedenásť komerčných lietadiel. USA sa tak niekoľko dní pred 13. výročím útoku na Svetové obchodné centrum (WTC) obávajú možného teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Na letisku sa odohrávali minulý mesiac boje, ktoré skončili 26. augusta, keď ozbrojenci skupiny Islamic Fajr Libya (Dawn of Libya, Líbyjský úsvit – pozn.) letisko dobyli a zadržali lietadlá patriace štátnym aerolíniám Libyan Airlines a Afriqiyah Airways.

 

V médiách sa objavili fotografie úplne zničeného letiska spolu so zničenými lietadlami.

 

img

 

Skupina Líbyjský úsvit (Dawn of Libya) bola líbyjskou vládou prehlásená za teroristickú organizáciu na začiatku tohto roku.

 

Napriek tomu, že americké ministerstvo vnútra únos lietadla nepovažuje za hrozbu, britský denník metro cituje jedného nemenovaného amerického úradníka: „V Líbyi zmizlo niekoľko komerčných lietadiel. Zistili sme, že 11. september sa môže zopakovať prostredníctvom týchto unesených lietadiel.“

 

Na 11. september takisto pripadá druhé výročie útoku v meste Benghází, pri ktorom zahynuli štyria americký občania vrátane veľvyslanca Christophera Stevensa.

 

Možné ciele

 

Podľa informácií vojenskej rozviedky by jedno alebo viac lietadiel mohlo byť použitých na teroristické útoky v regióne. Podľa druhého scenára by lietadlá mohli byť použité na prepravu teroristov na letiská, ktoré bežne prijímajú komerčné linky.

 

Podľa televízie Al Jazeera sú lietadlá zadržiavané skupinou ozbrojených mužov, ktorá si hovorí „Brigáda maskovaných mužov„ a lietadlá plánujú použiť na teroristické útoky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies