Zoo v Tábore zrejme od 1. januára skončí, zvieratá predajú

NETKY.SK • 16 December 2014, 15:30 • 2 min
Zoo v Tábore zrejme od 1. januára skončí, zvieratá predajú

TÁBOR - Zoologická záhrada v juhočeskom meste Tábor pravdepodobne od 1. januára ukončí prevádzku. Rada mesta neodporúča zoo požičať peniaze. Riaditeľ areálu preto zrejme zvieratá rozpredá, napísal dnes server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Zoo Tábor-Větrovy je najväčšou zoologickou záhradou na juhu ČR. Prví návštevníci si ju prehliadli na konci augusta 2011. V posledných mesiacoch zápasí s problémami a chýbajú jej peniaze na prevádzku.

 

Šéf areálu Libor Hrubý poslal táborskej radnici list, v ktorom žiada mesto o približne 4,7 milióna korún na ročnú prevádzku, ktoré sa mu podľa predstáv riaditeľa vrátia predajom zoologickej záhrady.

 

Rada mesta teraz odporučila zastupiteľstvu, aby pôžičku neschválilo. Hrubý preto tvrdí, že zvieratá predá. Zoo tak zrejme od 1. januára skončí s prevádzkou, dodáva iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies