Zoo v Spišskej Novej Vsi sa rozrástla o nové zvieratá, pribudol i výbeh pre medvede

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 08:40 • 2 min
Zoo v Spišskej Novej Vsi sa rozrástla o nové zvieratá, pribudol i výbeh pre medvede

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Najmenšia zoologická záhrada na Slovensku v Spišskej Novej Vsi otvorí letnú sezónu 20. apríla. Počas zimnej prestávky sa v jej priestoroch dokončil nový výbeh pre medvede hnedé, ale aj voliéra pre ary modrožlté.

slovakia

left justify in out

„Výbeh pre medvede hnedé sa budoval tri mesiace. Jeho výstavba stála 50.000 eur. Od ostatných výbehov sa odlišuje tým, že ide o otvorené chovné zariadenie a jeho steny tvorí umelá skala,“ uviedla riaditeľka Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi Jana Dzuriková. Okrem toho v areáli pribudli aj nové sociálne zariadenia pre návštevníkov s ťažkým zdravotným postihnutím.

 

Oproti minulému roku pribudli aj nové zvieratá. „Do našej zoologickej záhrady prišli tri papagáje ary modrožltej, dva vzácne jaštery dvojjazyčníka haitského, pár bažantov strieborných, dve sovy snežné a jeden tamarín pinčí,“ vymenovala riaditeľka. Priamo v spišskonovoveskej zoo sa narodili štyri kozy kamerunské, kengura červenokrká a dve kapybary močiarne.

 

Dzuriková uviedla, že počas roka sa pripravuje výstavba mosta ponad jazero. „Most umožní návštevníkom ľahšie sa dostať k pavilónu Aquaterra,“ dodala riaditeľka. Od 20. apríla do konca mája bude zoologická záhrada otvorená od utorka do nedele od 10.00 do 18.00 h, v pondelok bude zatvorená. Počas letných mesiacov budú otváracie hodiny predĺžené.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona