ZOO v lete navštívilo vyše 125-tisíc ľudí

NETKY.SK • 6 September 2014, 16:11 • 2 min
ZOO v lete navštívilo vyše 125-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Návštevnosť ZOO Bratislava bola počas tohtoročnej letnej sezóny rovnako premenlivá ako počasie.

slovakia

left justify in out

Celkovo bratislavskú ZOO od júna do augusta navštívilo 125 325 ľudí, najsilnejší bol pritom august a najmenej ľudí prišlo do ZOO v júli. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Matejovičová zo ZOO Bratislava.Bratislavskú ZOO v júni tohto roka navštívilo 40 438 ľudí, čo je o vyše 8 000 ľudí viac ako vlani. V júli si zvieratká prišlo z letných mesiacov pozrieť najmenej ľudí (38 811), oproti minulému roku prišlo o 7 528 ľudí menej. Najsilnejší z hľadiska návštevnosti bol august, kedy do ZOO prišlo viac ako 46-tisíc návštevníkov. "Výkyvy počasia sme teda pocítili menej ako kúpaliská, do ZOO lákalo návštevníkov tento rok i množstvo mláďat," priblížila Matejovičová. Ako dodala, aj pracovníkov ZOO však potrápili silné búrky, ktoré sa tento rok prehnali Bratislavou. Najviac práce mali najmä záhradníci, ktorí sa v ZOO starajú o čistotu areálu. Po búrkach museli odstraňovať polámané stromčeky, kríky a odpratávať blato z chodníkov. "Dúfame, že nás čaká teplá jeseň a ľudia si spolu s nami užijú pestrofarebnú ZOO, ktorá má vtedy krásne romantický nádych," pozýva návštevníkov do ZOO Matejovičová. 

 

Okrem zvieratiek láka ZOO návštevníkov aj na rôzne podujatia. Najbližšie ľudí pozývajú na akciu "Spáľme roh, zachráňme nosorožce", ktorá sa bude v ZOO konať v nedeľu 21. septembra o 11:00. Organizátori podujatia chcú takto upozorniť ľudí, že situácia nosorožcov vo voľnej prírode je kritická a hlavným dôvodom, prečo sú nosorožce pytliakmi lovené, je dopyt po ich rohovine. "Samotné pálenie rohu je symbolickým aktom, ktorý upozorňuje na nutnosť zamyslieť sa nad dôsledkami ľudského konania," priblížila myšlienku podujatia Matejovičová. Rohovina pritom nemá liečebné účinky, ktoré jej prisudzuje napríklad orientálna medicína. Ako vysvetlila Matejovičová, zložením je skôr podobná ľudským vlasom alebo nechtom. "Deň pred medzinárodným dňom nosorožcov tak symbolicky spálime roh, na pamiatku všetkých zabitých nosorožcov," dodala k akcii. Na ďalšie podujatie sa návštevníci ZOO môžu tešiť 4. októbra, kedy tu oslávia "Svetový deň zvierat a deň sponzorov zvierat". Svetový deň zvierat v ZOO oslavujú každoročne a podujatím chce ZOO poďakovať aj svojim priaznivcom za podporu. Program októbrového podujatia ZOO zatiaľ pripravuje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies