FOTO a VIDEO Zoo smrti v indonézskej Surabayi!

NETKY.SK • 28 Jún 2015, 16:10 • 2 min
FOTO a VIDEO Zoo smrti v indonézskej Surabayi!

SURABAYA – V indonézskom meste Surabaya je zoologická záhrada, ktorú nazývajú Zoo smrti. Zvieratá tam doslova umierajú od hladu v strašných podmienkach.

slovakia

left justify in out

Najhoršie sú na tom samozrejme mäsožravce, ale vo všeobecnosti hladujú všetky zvieratá v tejto krutej zoo. Mnohé z nich boli vyhladované a vychudnuté tak dlho, že ich telá už nedokážu správne absorbovať živiny z potravy. Mnohé z nich už iba nevládne ležia na studenom betóne a čakajú na smrť.

Po smrti žirafy menom Kliwon jej v žalúdku našli takmer 20 kilogramov plastu vo veľkosti plážovej nafukovacej lopty. V zoo sa nachádzajú však aj zvieratá, ktoré nezomierajú kvôli vyhladovaniu. Tie však bývajú usmrtené z milosti kvôli rôznym zdravotným problémom.

V minulosti sa objavili mnohé správy, ktoré hovorili o tom, že najcennejšie časti exotických zvierat z tejto Zoo smrti sú súčasťou obrovského nelegálneho obchodu so zvieratami. Ten dosahuje ročný obrat až neuveriteľných päť miliárd dolárov.

 

Najhoršia situácia v tejto zoo bola v roku 2010, keď jej ministerstvo odobralo licenciu kvôli úmrtiam mnohých zvierat, vrátane vzácneho tigra sumatranského, leva afrického, klokana, krokodíla či varana komodského. Dočasné vedenie v spolupráci s políciou vyšetrovali príčiny zanedbaného stavu zvierat a prišli k záverom, že za to môže ľahostajný prístup zamestnancov.

 

V minulom roku mala táto zoo takmer 3,500 zvierat zo 197 druhov. Avšak až 81 z nich je stále chorých a postihnutých rôznymi zdravotnými problémami. Až 44 z nich je v kritickom stave.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies