Zoo Bojnice má od včera leva Maxa

NETKY.SK • 8 September 2011, 14:35 • 2 min
Zoo Bojnice má od včera leva Maxa

Zoo Bojnice má od včera leva Maxa

slovakia

left justify in out

img

Bojnická ZOO sa môže pochváliť ďalším mimoriadnym prírastkom. 9-ročný samec leva indického - Max pribudol z pražskej zoologickej záhrady, ktorá pre neho už dlhší čas hľadala vhodnú inštitúciu. Len jediná populácia leva indického, približne 400 jedincov, v súčasnosti prežíva v Girskom lese v štáte Gudžarát v severozápadnej Indii. V rámci spolupráce a vzájomnej pomoci medzi zoologickými záhradami ho prijala rezortná organizácia Ministerstva životného prostredia SR - ZOO Bojnice.

Lev indický, zástupca svojho ohrozeného poddruhu upozorňuje na to, v akej situácii sa levy v súčasnosti nachádzajú. Momentálne slúži tento jedinec európskemu záchrannému programu (EEP) ako genetická záloha.

Narodil sa v poľskej ZOO Lodž, odkiaľ sa neskôr dostal do ZOO v Prahe. Vzhľadom na priestorové možnosti ho bude bojnická ZOO chovať len ako výstavný exemplár, čím umožní svojim návštevníkom uvidieť, ako vyzeral pravý ázijský lev, ktorý kedysi žil vo veľkej časti Eurázie, od Indie až po Malú Áziu, juhovýchodnú Európu a pravdepodobne aj u nás.

Zdroj: MŹP SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies