Zomrelo dievčatko, ktoré verejne žiadalo o eutanáziu

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 06:40 • 2 min
Zomrelo dievčatko, ktoré verejne žiadalo o eutanáziu

SANTIAGO - Ťažko choré čilské dievčatko Valentina Maureirová, ktoré pritiahlo pozornosť sveta, keď na internetovej stránke YouTube verejne prosilo o povolenie na ukončenie jej života, podľahlo chorobe. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štrnásťročná Maureirová trpela cystickou fibrózou. Na videu na stránke YouTube žiadala začiatkom roka čilskú prezidentku Michelle Bacheletovú, aby jej povolila eutanáziu.

 

Otec dievčatka Fredy Maureira potvrdil, že Valentina zomrela vo štvrtok. Pre rozhlasovú stanicu Radio Bio Bio povedal, že jeho dcéra konečne "odpočíva v pokoji".

 

Bacheletová navštívila dievčatko v nemocnici, ale vláda oznámila, že nemohla schváliť Valentininu žiadosť. Valentina neskôr po stretnutiach s ľuďmi, ktorí zareagovali na jej video, zmenila názor na eutanáziu.

Valentinin brat zomrel na cystickú fibrózu ako šesťročný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies