Zomrela žena, ktorá založila slávny kankánový súbor z Moulin Rouge v Paríži

NETKY.SK • 14 August 2014, 07:19 • 2 min
Zomrela žena, ktorá založila slávny kankánový súbor z Moulin Rouge v Paríži

PARÍŽ - Zakladateľka slávneho tanečného kankánového súboru známeho parížskeho podniku Moulin Rouge, známa ako Miss Doris, už nie je medzi živými. Rodáčka z nemeckého Stuttgartu Dorothea Haugová zomrela podľa dnešnej informácie z francúzskej metropoly v nedeľu v Eure-et-Loir juhovýchodne od Paríža vo veku 87 rokov.

slovakia

left justify in out

Baletka-choreografka začínala svoju kariéru na nemeckých operných scénach, aby od roku 1952, keď sa presídlila do metropoly na Seine, žiarila na scéne viacerých tamojších podnikov.

 

Do známeho kabaretu Moulin Rouge nastúpila v roku 1957, aby tam stála postupne za vznikom desiatich tanečných produkcií. Najskôr v nich aj sama účinkovala, neskôr sa však prioritne venovala choreografii.

 

Zosnulá, ktorej ostatná práca figuruje aj aktuálne na programe podniku, pracovala ešte krátko pred smrťou na novom revuálnom programe.

 

So súborom Doriss Girls slávila úspechy prakticky na celej planéte, tak vo Viedni, ako aj v Londýne či Tokiu. Medzi jej spolupracovníkmi figurovali také osobnosti šoubiznisu ako Joséphine Bakerová, Maurice Chevalier alebo Charles Aznavour.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies