Zomrela žena, ktorá inšpirovala hit Disco 2000 od Pulp

NETKY.SK • 2 Január 2015, 16:01 • 2 min
Zomrela žena, ktorá inšpirovala hit Disco 2000 od Pulp

USA - Vo veku 51 rokov zomrela Deborah Bone, ktorá inšpirovala hit britskej kapely Pulp s názvom Disco 2000.

slovakia

left justify in out

Zdravotná sestra, ktorá bojovala s mnohopočetným myelómom, naposledy vydýchla 30. decembra. Smutnú správu potvrdili manžel a dve dcéry rodáčky zo Sheffieldu na webstránke mymyelomajourney.wordpress.com, kde tiež informovali, že plánujú vydať biografiu manželky a matky.

 

Deborah Bone sa pritom 31. decembra objavila na tradičnom novoročnom zozname osobností, ktoré britská kráľovná Alžbeta II. v tomto roku vyznamená rôznymi čestnými titulmi. Za služby v projektoch týkajúcich sa duševného zdravia detí a mládeže si vyslúžila Rad britského impéria MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire). 

 

Bone a líder kapely Pulp Jarvis Cocker sa poznali od detstva. Päťdesiatjedenročný hudobník zaspieval kamarátke skladbu Disco 2000 na oslave jej 50. narodenín. Formácia Pulp, ktorá vznikla v roku 1978, vydala spomínaný hit na piatom radovom albume Different Class (1995). Pieseň sa dostala na siedme miesto v britskom singlovom rebríčku. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies