Zomrela vojvodkyňa z Alby, jedna z najbohatších aristokratiek

NETKY.SK • 20 November 2014, 11:32 • 2 min
Zomrela vojvodkyňa z Alby, jedna z najbohatších aristokratiek

MADRID - Vo veku 88 rokov zomrela dnes jedna z najbohatších aristokratiek Európy, španielska vojvodkyňa z Alby, mediálne známa pod menom Cayetana.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na správy španielskych médií, podľa ktorých vojvodkyňa zomrela po krátkej chorobe vo svojom paláci v Seville, obklopená svojimi najbližšími. 

 

María del Rosario Fitz-James Stuart y de Silva sa narodila v roku 1926 a na čele jednej z najstarších španielskych aristokratických rodín stála od roku 1955. 

 

Bola známa svojím nákladným životným štýlom, vlastnila množstvo luxusných palácov, zámkov, vzácnych umeleckých diel a pozemkov. Hodnota jej majetku sa odhaduje na 600 miliónov až 3,5 miliardy eur. 

 

V roku 2011 sa ako 85-ročná po tretí raz vydala - za muža mladšieho o 24 rokov, a to aj napriek nesúhlasu svojich detí i vtedajšieho španielskeho kráľa Juana Carlosa. 

 

Ženích - vtedy 61-ročný štátny zamestnanec a podnikateľ - sa ešte pred svadbou vzdal akéhokoľvek nároku na majetok Domu z Alby, ktorý vojvodkyňa rozdelila medzi svoje deti. Jej predchádzajúci dvaja manželia zomreli.

 

Vďaka svojmu sobášu, životnému štýlu i charakteristickej tvári znetvorenej plastickou operáciou sa pravidelne objavovala na stránkach španielskeho bulváru. 

 

V poradí 18. vojvodkyňa z Alby bola evidovaná v Guinessovej knihe rekordov ako nositeľka najvyššieho počtu uznaných šľachtických titulov, ktorých mala vyše 50.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies