Zomrela uznávaná speváčka Barbro "Lill-Babs" Svenssonová

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 06:59 • 2 min
Zomrela uznávaná speváčka Barbro "Lill-Babs" Svenssonová

ŠTOKHOLM - Jedna z najznámejších švédskych speváčok Barbro "Lill-Babs" Svenssonová, ktorá na hudobnej scéne škandinávskej krajiny znamenala stálicu po niekoľko desaťročí, už nie je medzi živými.

slovakia

left justify in out

Speváčka, ale aj herečka a moderátorka, ktorá mala za šesť desaťročí na konte viac ako 10-tisíc koncertných vystúpení, skonala vo veku 80 rokov na následky srdcovej príhody krátko po tom, čo jej diagnostikovali nádorové ochorenie.

 

Smutnú informáciu zverejnila v utorok prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí dcéra zosnulej.

 

Rodáčka z Järvsö reprezentovala Švédsko na Veľkej cene Eurovízie v juhofrancúzskom Cannes 1961 so songom April, april. Najväčším jej hitom bola však pieseň z roku 1959 "Är du kär i mej ännu Klas-Göran?".

 

Speváčka sa v roku 1963 stretla v televíznej relácii verejnoprávneho vysielateľa SVT aj so skupinou Beatles, v roku 1977 robila spoločnosť americkej megahviezde Sammymu Davisovi, Jr. počas škandinávskeho turné tohto interpreta.

Ešte v 90. rokoch opakovane vystúpila v galaprograme severských hviezd minulosti v spoločnosti Siw Malmkvistovej, Wencke Myhreovej a Ann-Louise Hansonovej.

 

Od minulého roka bola trojnásobná matka členkou Švédskej hudobnej siene slávy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies