Zomrela spolumajiteľka vinárstva Château Mouton Rothschild

NETKY.SK • 25 August 2014, 09:27 • 2 min
Zomrela spolumajiteľka vinárstva Château Mouton Rothschild

PARÍŽ - Vo veku 80 rokov zomrela v noci na sobotu barónka Philippine de Rothschild, ktorá bola spolu so svojimi deťmi majiteľkou troch známych vinárskych usadlostí kategórie premier cru z oblasti Bordeaux, vrátane Château Mouton Rothschild. Informoval o tom dnes spravodajský server LePoint.fr.

slovakia

left justify in out

Vinárstvu sa Philippine de Rothschild začala venovať v roku 1988, keď po smrti svojho otca, baróna Philippa de Rotschild, ukončila svoju hereckú kariéru, počas ktorej vystupovala pod menom Philippine Pascal a pôsobila aj ako tajomníčka divadla Comédie-Francaise.

 

Na čele vinárskej spoločnosti sa zasadila za modernizáciu výrobných postupov a rozvíjala spoluprácu s partnerskými vinárstvami v Kalifornii a Čile.

 

Od začiatku 80. rokov zodpovedala aj za výtvarnú stránku etikiet na fľašiach Château Mouton Rothschild. Táto tradícia sa začala v roku 1945, odvtedy firma oslovila umelcov ako Georges Braque, Salvador Dalí, Pablo Picasso, Mark Chagall, Francis Bacon či Victor Koos.

 

Spolu s deťmi vlastnila aj vinársku usadlosť Château d'Armailhac a Château Clerc Milon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies