Zomrela spisovateľka Sally Beauman

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 16:53 • 2 min
Zomrela spisovateľka Sally Beauman

BRATISLAVA – Vo veku 71 rokov zomrela anglická spisovateľka a novinárka Sally Beauman, ktorá sa preslávila romantickým románom Destiny (1987).

slovakia

left justify in out

Smutnú správu oznámila dnes autorkina rodina prostredníctvom britského denníka The Times. Rodáčka z mestečka Totnes naposledy vydýchla v pokoji a v kruhu rodiny. Ako tiež uviedli jej blízki, onedlho plánujú usporiadať súkromný pohreb. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Beauman zanechala po sebe syna Jamesa a dve vnúčatá.


Sally Beauman sa narodila 25. júla 1944. Na konte má okrem knihy Destiny tiež romány ako Dark Angel (1990), Lovers And Liars (1994) alebo Danger Zones (1996). V českom preklade jej vyšli tituly Sextet (1997) a Rebečin příběh (2001), pričom oba spolu s jej ďalšími bestsellermi preložili do viac než dvadsiatich jazykov.

 

Okrem písania sa venovala tiež žurnalistike, pôsobila napríklad v americkom časopise The New Yorker, v britskom denníku The Daily Telegraph či ako šéfredaktorka magazínu Queen. Na trh uviedla tiež dve náučné publikácie. Bola vydatá za zosnulého anglického herca Alana Howarda.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies