Zomrela spisovateľka detektívnych románov Sue Grafton

NETKY.SK • 30 December 2017, 14:05 • 2 min
Zomrela spisovateľka detektívnych románov Sue Grafton

BRATISLAVA - Vo veku 77 rokov zomrela americká spisovateľka detektívnych románov Sue Grafton.

slovakia

left justify in out

Autorka takzvanej "Abecednej série" skonala vo štvrtok 28. decembra po dvojročnom boji s rakovinou. Smutnú správu oznámila prostredníctvom sociálnej siete Facebook jej dcéra Jamie, ktorá uviedla, že v posledných momentoch pri spisovateľke stáli jej najbližší.

Sue Taylor Grafton sa narodila 24. apríla 1940 v Louisville v štáte Kentucky. Predtým, ako sa preslávila detektívnymi románmi, pracovala ako scenáristka televíznych filmov. Prvý román zo spomínanej série o detektívke Kinsey Millhone z fiktívneho mesta Santa Teresa A is for Alibi (v češtine vyšla ako A… jako alibi, pozn. red.) uviedla na trh v roku 1982. Posledná kniha s názvom Y Is for Yesterday vyšla tento rok v auguste. Na konte má napríklad ocenenia od Britskej asociácie autorov kriminálnych príbehov či organizácie Mystery Writers of America.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies