Zomrela oscarová herečka Celeste Holm

NETKY.SK • 16 Júl 2012, 18:49 • 2 min
Zomrela oscarová herečka Celeste Holm

Zomrela oscarová herečka Celeste Holm - Celebrity Vo veku 95 rokov skonala v nedeľu americká herečka Celeste Holm, známa napríklad zo snímky Džentlemanská dohoda (1947). Holm prijali v júni do St.

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 95 rokov skonala v nedeľu americká herečka Celeste Holm, známa napríklad zo snímky Džentlemanská dohoda (1947). Holm prijali v júni do St. Luke's-Roosevelt Hospital Center v New Yorku s dehydratáciou, pričom 13. júla v tejto nemocnici utrpela infarkt. Zomrela však vo svojom newyorskom byte, nakoľko si želala stráviť svoje posledné dni doma.

Celeste Holm sa narodila 29. apríla 1917 v New Yorku, no jej otec pochádzal z Nórska. Vyštudovala na University High School for Girls v Chicagu a neskôr študovala aj na University of Chicago. Kariéru herečky začala v 30. rokoch, pričom spočiatku pôsobila v divadlách. Na Broadwayi sa po prvý raz predstavila v roku 1938. Filmový debut absolvovala o osem rokov neskôr v muzikáli Three Little Girls in Blue (1946) a o rok neskôr účinkovala v spomínanej snímke Džentlemanská dohoda, za výkon v ktorej získala Oscara pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. V rovnakej kategórii bola potom na Oscara nominovaná ešte dva razy za filmy Príďte do stajne (1949) a Všetko o Eve (1950). Okrem divadla a filmu sa venovala aj televíznym projektom, účinkovala napríklad v seriáloch Insight (1960 - 1983) alebo Backstairs at the White House (1979).

Holm bola celkovo päťkrát vydatá, pričom svojho posledného manžela, operného speváka Franka Basileho si vzala v apríli 2004 v deň svojich 87. narodenín. Basile mal vtedy iba 41 rokov.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona