Zomrela olympijská šampiónka Miloslava Hübnerová-Rezková

NETKY.SK • 20 Október 2014, 10:00 • 2 min
Zomrela olympijská šampiónka Miloslava Hübnerová-Rezková

PRAHA - Vo veku 64 rokov (nar. 22. 7. 1950) zomrela v pondelok skoro ráno po dlhej ťažkej chorobe olympijská víťazka v skoku do výšky z Mexika 1968 Miloslava Hübnerová-Rezková.

slovakia

left justify in out

Pražská rodáčka sa potom o rok neskôr na šampionáte v Aténach stala aj majsterkou Európy, kde stála na stupni s ďalšou reprezentantkou vtedajšieho Československa Máriou Mračnovou, ktorá získala bronz. Potom bola na ME ešte dvakrát piata (1971, 1974).

 

Miloslava Hübnerová-Rezková, ktorá začínala ako gymnastka, no potom v atletike dlhé roky štartovala vo farbách RH Praha, získala dovedna päť titulov majsterky Československa a utvorila sedem československých rekordov až do 187 cm v roku 1972. Prvá v bývalom Československu prekonala 185 cm, podarilo sa jej to 28. mája 1970 v Ostrave. 

Česť jej pamiatke! 

Agentúru SITA informovala o úmrtí Miloslavy Hübnerovej-Rezkovej jej bývalá súperka a kolegyňa z reprezentácie, bývalá predsedníčka SAZ Mária Mračnová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona