Zomrela najstaršia Ruska vo veku 123 rokov

NETKY.SK • 30 Október 2019, 12:21 • 2 min
Zomrela najstaršia Ruska vo veku 123 rokov

ASTRACHÁN - Vo veku 123 rokov zomrela najstaršia obyvateľka Ruska Tanziľa Bisembejevová. Informovala o tom v stredu agentúra TASS s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Bisembejevová žila v Krasnojarskom okrese Astrachánskej oblasti v juhozápadnej časti Ruska a jej pohreb sa konal 26. októbra.

 

Predseda okresnej samosprávy Nurgali Bajtemirov povedal, že s Bisembejevovou sa prišla rozlúčiť celá dedina. Žena bola podľa jeho slov medzi susedmi známa a rešpektovaná a ľudia ju mali radi.

 

 

Bisembejevová žila spolu so svojou rodinou. "V poslednom čase nevychádzala von z domu, hovorila málo a väčšinu času zostávala v posteli," povedal jej brat, ktorý dodal, že babka ešte spoznávala všetkých svojich príbuzných.

 

Tanziľa Bisembejevová sa narodila 14. marca 1896. Vychovala štyri deti a má desať vnúčat, 13 pravnúčat a dve prapravnúčatá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona