Zomrela najstaršia gorila v USA a zároveň prvá, ktorá sa narodila v zoo

NETKY.SK • 17 Január 2017, 17:52 • 2 min
Zomrela najstaršia gorila v USA a zároveň prvá, ktorá sa narodila v zoo

COLUMBUS - V zoologickej záhrade v americkom štáte Ohio uhynula vo veku 60 najstaršia gorila žijúca v Spojených štátoch. Gorilia samica Colo bola zároveň vôbec prvou gorilou na svete, ktorá sa narodila v zoo.

slovakia

left justify in out

Vedenie zoologickej záhrady v meste Columbus dnes uviedlo, že Colo skonala počas spánku, a to len necelý mesiac po tom, ako oslávila svoje 60. narodeniny. Dožila sa však úctyhodného veku, ktorým približne o dve desaťročia prekročila očakávanú dĺžku života goríl žijúcich v zajatí.

 

 

Riaditeľ zoo Tom Stalf povedal, že Colo ľudí inšpirovala k tomu, aby sa o gorily viac zaujímali a aby pomáhali pri ich ochrane v prirodzenom prostredí.

 

Colo sa narodila v 22. decembra 1956. Porodila troch potomkov a bola zároveň starou mamou šestnástich, prastarou mamou dvanástich a pra-pra starou mamou ďalších troch goríl. Zverolekári jej nedávno odstránili zhubný nádor, podľa ošetrovateľov však bola po zákroku v dobrom zdravotnom stave.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona