Zomrela najmladšia z Andrews Sisters - Patty, mala 94 rokov

NETKY.SK • 1 Február 2013, 08:12 • 2 min
Zomrela najmladšia z Andrews Sisters - Patty, mala 94 rokov

Zomrela najmladšia z Andrews Sisters - Patty, mala 94 rokov - Kultúra Ani jedna z členiek slávneho sesterského vokálneho tria swingovej éry The Andrews Sisters, ktoré sa preslávilo v 40. a 50.

slovakia

left justify in out

img

Ani jedna z členiek slávneho sesterského vokálneho tria swingovej éry The Andrews Sisters, ktoré sa preslávilo v 40. a 50. rokoch aj za hranicami USA, ale pokračovalo v umeleckej činnosti až do 60. rokov, už nie je nažive.

Posledná žijúca členka zoskupenia - najmladšia Patty, plným menom Patricia Marie Andrewsová, ktorá bola vedúcou vokalistkou skupiny, zomrela v stredu doma na losangeleskom predmestí Northridge vo veku 94 rokov. Informovali o tom americké médiá s odvolaním sa na hovorcu rodiny Alana Eichlera.

Od konca 30. rokov, ako aj v priebehu nasledujúceho desaťročia vyprodukovali Andrews Sisters celý rad megahitov. Medzi ich najznámejšie nahrávky patria okrem iného Bei Mir Bist Du Schön, Ferryboat Serenade, Beat Me Daddy, Eight to the Bar, Rum and Coca-Cola, ale aj I'll Be with You in Apple Blossom Time, Hold Tight, Hold Tight, či Boogie Woogie Bugle Boy of Company B alebo I Can Dream, Can't I?. Na samý vrchol amerického rebríčka sa dostali aj nahrávky sestier s Bingom Crosbym (A Hot Time In the Town of Berlin, Don't Fence Me In).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies