Zomrela mníška rekordmanka: Mala 105 rokov, z toho v kláštore strávila 86!

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 16:50 • 2 min
Zomrela mníška rekordmanka: Mala 105 rokov, z toho v kláštore strávila 86!

MADRID - V Španielsku vo veku 105 rokov zomrela mníška, ktorá údajne držala svetový rekord v počte rokov strávených za múrmi kláštora. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na abatyšu kláštora Buenafuente del Sistal neďaleko Madridu.

slovakia

left justify in out

Sestra Teresita Barajuenová vstúpila do cisterciánskeho kláštora ako 19-ročná a životu v ňom zasvätila nasledovných 86 rokov. V rozhovoroch sa priznala, že podobne ako mnohé ďalšie mladé ženy v tom čase do kláštora vstúpila na naliehanie svojej rodiny.

Po prvý raz za uplynulých 40 rokov opustila múry konventu až v roku 2011, keď sa v Madride stretla s pápežom Benediktom XVI. počas jeho návštevy španielskej metropoly. Zaujímavosťou je, že Barajuenová vstúpila do mníšskeho stavu presne v deň pápežovho narodenia, teda 16. apríla 1927.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona