Zomrela Johanna Jacobová, členka vokálnej skupiny Jacob Sisters

NETKY.SK • 26 November 2015, 10:04 • 2 min
Zomrela Johanna Jacobová, členka vokálnej skupiny Jacob Sisters

OFFENBACH - Johanna Jacobová, najstaršia členka niekdajšej vokálnej skupiny Jacob Sisters, zomrela dnes ráno v nemocnici v nemeckom Offenbachu vo veku 76 rokov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na sestru zosnulej Rosi Jacobovú. Pre Johannu sužovanú demenciou bolo úmrtie vyslobodením, dodala Rosi Jacobová pre DPA.

slovakia

left justify in out

Ešte v máji 2008 zomrela v Neu-Isenburgu po problémoch so srdcom a na následky zápalu pľúc najmladšia zo štyroch sestier Hannelore, ktorá mala 63 rokov.
Rodáčky zo Saska, ktoré vystupovali a študovali najskôr v bývalej Nemeckej demokratickej republike, sa v roku 1958 presídlili do Západného Nemecka. Tam sa čoskoro presadili na hudobnej scéne; najväčšie úspechy zožali v zámorí ešte v 60. rokoch, keď tam vystúpili po boku takých hviezd, akými boli Louis Armstrong, Duke Ellington alebo Sammy Davis jr. Odvtedy používali vžitý názov Jacob Sisters.


Sestry, ktoré sa v 60. rokoch objavili aj na striebornom plátne, boli aj neskôr častým hosťom vo vysielaní televíznych a rozhlasových staníc v nemecky hovoriacich krajinách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies