Zomrela ikona 80. rokov spevák skupiny Visage Steve Strange

NETKY.SK • 13 Február 2015, 11:19 • 2 min
Zomrela ikona 80. rokov spevák skupiny Visage Steve Strange

CARDIFF - Vo veku 55 rokov zomrel vo štvrtok 12. februára waleský spevák Steve Strange. Pôsobil v skupine Visage populárnej najmä v 80. rokoch 20. storočia. Naposledy vydýchol v nemocnici v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch. Interpretovi údajne zlyhalo srdce. Informovali o tom zástupcovia hudobného vydavateľstva August Day Recordings.

slovakia

left justify in out

Bývalí členovia spomínanej formácie, ktorú preslávil najmä hit Fade To Grey, Midge Ure a Rusty Egan sú podľa vlastných slov zo smrti kolegu zničení. „Steve bol ikonou 80. rokov,“ povedali na adresu speváka. „Smrť môjho priateľa Stevea Strangea ma veľmi zarmútila. Je to hrozne smutné. Bol dôležitou súčasťou môjho života,“ napísal na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter spevák Boy George. Smrť umelca zasiahla aj Simona Le Bona z Duran Duran, Billyho Idola, Garyho Kempa či Martina Kempa. 

 

Spevákov agent Pete Bassett sa vyjadril, že si svojho zverenca bude pamätať ako pracovitého, zábavného a sympatického človeka. „Vedeli sme, že má nejaké zdravotné problémy, no netušili sme, že boli až také vážne. Jeho rodina a priatelia sú v šoku. Nepredpokladali sme, že by sa niečo také mohlo stať,“ povedal Bassett. 

 

Steve Strange sa narodil 28. mája 1959 vo waleskom meste Newbridge. Začínal v punkovej kapele The Moors Murderers, neskôr vystupoval so skupinou The Photons. Skutočnú slávu mu však priniesla až spomínaná formácia Visage, ktorá má na konte albumy Visage (1980), The Anvil (1982), Beat Boy (1984), Hearts and Knives (2013) a Orchestral (2014). Zoskupenie vzniklo v Londýne v roku 1978, o sedem rokov neskôr však svoju činnosť ukončili. Na hudobnú scénu sa vrátili v roku 2004. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies