Zomrela herečka Jane Russellová, niekdajší hollywoodsky sex symbol

NETKY.SK • 2 Marec 2011, 08:01 • 2 min
Zomrela herečka Jane Russellová, niekdajší hollywoodsky sex symbol

Zomrela herečka Jane Russellová, niekdajší hollywoodsky sex symbol

slovakia

left justify in out

img

Americká filmová herečka Jane Russellová, ktorá bola v 40. a 50. rokoch minulého storočia jedným z hollywoodskych sex symbolov, zomrela v pondelok doma v kalifornskej Santa Marii v kruhu najbližších vo veku 89 rokov.
      Čiernovlasá kráska, rodáčka z Bemidji v štáte Minnesota, sa zaujímala už relatívne skoro o ochotnícke divadlo, pracovala ako recepčná i fotomodelka, aby v roku 1940 podpísala niekoľkoročný kontrakt s magnátom Howardom Hughesom, ktorý ju objavil pre film. Na striebornom plátne debutovala v snímke Zločinec (1941), ktorý najskôr čakal dva a neskôr ďalšie tri roky na uvedenie v kinách kvôli Russellovej zvodom a problémom s cenzúrou.
      Šarmantná herečka si zahrala v celom rade filmov po boku slávnych partnerov, od Boba Hopa cez Clarka Gabla a Roberta Mitchuma až po Franka Sinatru.
      Zrejme najvýznamnejšiu úlohu vytvorila v medzičasom už kultovej snímke Páni majú radšej blondínky (1953) po boku Marilyn Monroe.
      Od 60. rokov sa však jej aktivity presunuli skôr do televízie, na muzikálovú scénu a do nočných klubov.
      Ako konštatovala v knižných memoároch, s výnimkou komediálnych postáv toho veľa počas hereckej kariéry nedosiahla. "Pravdou zostáva, že som nebola hrdá na filmy, v ktorých som si zahrala," zdôverila sa Jane Russellová, ktorá vystriedala troch manželov a dlhý čas bojovala so závislosťou na alkohole.
      Posledná rozlúčka s trojnásobnou matkou, šesťnásobnou babičkou a desaťnásobnou prababičkou sa uskutoční v Santa Marii 12. marca.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies