Zomrela herečka Doris Robertsová, babka zo seriálu Raymonda má každý rád

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 07:31 • 2 min
Zomrela herečka Doris Robertsová, babka zo seriálu Raymonda má každý rád

LOS ANGELES - Vo veku 90 rokov zomrela v nedeľu americká herečka Doris Robertsová, ktorú preslávila postava milujúcej, ale všetečnej Raymondovej matky zo sitcomu televízie CBS Raymonda má každý rád.

slovakia

left justify in out

Jej smrť potvrdil v pondelok jej syn Michael Cannata. Hovorkyňa rodiny Janet Dailyová povedala, že herečka zomrela v noci z nedele na pondelok v Los Angeles počas spánku. Bezprostrednú príčinu smrti nevedela, herečka bola podľa jej slov do poslednej chvíle zdravá a aktívna.

 

Denník USA Today pripomenul, že Robertsová získala štyri prestížne americké televízne ceny Emmy za svoje stvárnenie postavy všetečnej babky Marie Baroneovej v seriáli Raymonda má každý rád, ktorý televízia CBS vysielala deväť rokov (1996-2005). Cenu Emmy však získala už predtým, v roku 1983, za vedľajšiu postavu v seriáli z nemocničného prostredia St. Elsewhere.

 

Jej televízny syn Raymond, Ray Romano, na ňu pre USA Today spomínal takto: "Doris Robertsová mala energiu a ducha, ktoré ma uvádzali do úžasu. Nikdy sa nezastavila, či už pracovala profesionálne alebo s mnohými charitami, alebo iba ... radila mladému komikovi, zelenáčovi, ktorý sa pokúšal stať hercom. Robila to všetko s takou veľkou láskou k životu a ľuďom, že mi bude úprimne chýbať."

 

O svojej vášni pre varenie rozprávala Doris Robertsová v autobiografickej knihe nazvanej Are You Hungry, Dear? Life, Laughs and Lasagna (Si hladný, miláčik? Život, žarty a lasagne), ktorú napísala spoločne s Danielle Mortonovou. Kniha vyšla v roku 2005.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies