Zomrela herečka Charmian Carr, známa z filmu Zvuk hudby

NETKY.SK • 19 September 2016, 09:44 • 2 min
Zomrela herečka Charmian Carr, známa z filmu Zvuk hudby

LOS ANGELES - Vo veku 73 rokov zomrela americká herečka a speváčka Charmian Carr, ktorá sa preslávila vďaka filmovému muzikálu Zvuk hudby (1965), v ktorom stvárnila Liesl von Trapp. Ako uviedli členovia jej rodiny, Carr naposledy vydýchla v sobotu v Los Angeles, pričom podľahla komplikáciám spojeným so zriedkavou formou demencie.

slovakia

left justify in out

Charmian Carr, vlastným menom Charmian Anne Farnon, sa narodila 27. decembra 1942 v Chicagu, odkiaľ sa však ako trinásťročná aj s rodinou odsťahovala do Los Angeles. Debutovala v spomínanej snímke Zvuk hudby režiséra Roberta Wisea, pričom na kasting ju prihlásila jej matka, a to aj napriek tomu, že jej dcéra neabsolvovala žiadne kurzy herectva či spevu. Carr, ktorá v tom čase študovala na San Fernando Valley State College, stvárnila vo filme najstaršie zo siedmich detí kapitána von Trappa v podaní Christophera Plummera. O svojich zážitkoch z nakrúcania Zvuku hudby napísala knihu Forever Liesl (2000) a k ďalšej, s názvom Letters to Liesl (2001), ju zas inšpirovali listy fanúšikov z celého sveta.

 

Po Zvuku hudby sa predstavila ešte v televíznom muzikáli Evening Primrose (1966). Potom však hereckú kariéru ukončila, aby si mohla založiť rodinu a začať sa venovať podnikaniu, pričom vlastnila firmu zaoberajúcu sa interiérovým dizajnom. V roku 1967 sa vydala za zubára Jay Brenta, s ktorým mala dve dcéry Jennifer a Emily. Dvojica sa rozviedla v roku 1991.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies