Zomrela Helena Štáchová, ktorá nahovorila Lisu v seriáli Simpsonovci

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 09:31 • 2 min
Zomrela Helena Štáchová, ktorá nahovorila Lisu v seriáli Simpsonovci

PRAHA - Vo veku 72 rokov zomrela česká bábkoherečka, scenáristka, režisérka a dabérka Helena Štáchová. Naposledy vydýchla doma v kruhu rodiny.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu potvrdila dcéra zosnulej Denisa Kirschnerová. Na úmrtie už reagovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook či oficiálnej webstránky zástupcovia Divadla Spejbla a Hurvínka, kde Štáchová pracovala ako riaditeľka. "Napriek dlhému boju s ťažkou chorobou sa do poslednej chvíle venovala divadlu, ktorému zasvätila svoj profesionálny aj osobný život. Helenka, ďakujeme ti. Máme ťa veľmi radi! Si tu stále s nami a budeme sa snažiť, aby naša drevená rodinka žila ďalej svoj divadelný život a ty si na nás mohla byť pyšná. S láskou a úctou tvoji kolegovia," uviedli. 

Helena Štáchová sa narodila 18. novembra 1944. Vyštudovala Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení v Prahe a v roku 1966 sa stala stálou členkou Divadla Spejbla a Hurvínka, kde prepožičala hlas Máničke a neskôr aj jej starej mame Kateřine Hovorkovej. V roku 1996 prevzala vedenie divadla po manželovi Milošovi Kirschnerovi. Pôsobila tiež v rozhlase či televízii. Nahovorila napríklad Lisu v seriáli Simpsonovci (1989). 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona