Zomrela poľská exministerka financií Zyta Gilowská

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 15:53 • 2 min
Zomrela poľská exministerka financií Zyta Gilowská

VARŠAVA - Bývalá poľská ministerka financií vo vláde strany Právo a spravodlivosť (PiS) a niekdajšia členka Rady peňažnej politiky (RPP) Zyta Gilowská zomrela dnes vo veku 66 rokov.

slovakia

left justify in out

Gilowská bola v rokoch 2006-2007 vicepremiérkou pre ekonomické záležitosti a šéfkou rezortu financií v kabinete Kazimierza Marcinkiewicza, ako aj vo vláde Jaroslawa Kaczynského.

 

V roku 2010 bola dnes už zosnulým prezidentom Lechom Kaczynským vymenovaná za členku RPP; z funkcie odstúpila v roku 2013.

 

Predtým, ako sa v roku 2006 ujala postu ministerky financií, bola významnou postavou strany Občianska platforma (PO). Z tejto strany odišla v roku 2005.

 

Gilowská sa narodila v Nowom Miaste Lubawskom. V roku 1972 absolvovala štúdium ekonomiky na Varšavskej univerzite. Pohreb sa bude konať 12. apríla v meste Swidnik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies