Zomrela ďalšia obeť streľby na škole v štáte Washington

NETKY.SK • 27 Október 2014, 07:57 • 2 min
Zomrela ďalšia obeť streľby na škole v štáte Washington

MARYSVILLE - Streľba, ku ktorej došlo v piatok na strednej škole v americkom štáte Washington, má tretiu obeť. Zraneniam podľahla 14-ročná školáčka, informovala dnes s odvolaním sa na miestnu nemocnicu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Útočník, rovnako 14-ročný Jaylen Fryberg spustil streľbu na škole Marysville-Pilchuck High School v meste Marysville severne od Seattlu. V školskej jedálni, v čase obeda plnej ľudí, smrteľne postrelil jedno dievča a zranil štyroch ďalších študentov pred tým, ako obrátil zbraň proti sebe. Motív činu nie je stále známy.

      

Jedna zo zranených, 14-ročná Gia Sorianová, zomrela v nedeľu večer, uviedli predstavitelia regionálnej nemocnice v Everette. Traja ďalší zranení sú naďalej hospitalizovaní, dvaja z nich v kritickom stave. Fryberg bol podľa študentov a rodičov obľúbeným prvákom z futbalového oddielu. Svedkovia uviedli, že streľbu spustil pri stole, kde sedeli jeho spolužiaci a priatelia, a postupoval "veľmi metodicky". Fryberg patril k poprednej indiánskej rodine kmeňa Tulalipov a dvaja chlapci, ktorých zranil, boli jeho príbuzní, uviedla agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies