Zomrela bývalá prvá dáma USA Barbara Bushová, mala 92 rokov

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 06:36 • 2 min
Zomrela bývalá prvá dáma USA Barbara Bushová, mala 92 rokov

WASHINGTON - Vo veku 92 rokov zomrela bývalá prvá dáma USA a aktivistka za gramotnosť Barbara Bushová.

slovakia

left justify in out

Bushová, manželka 41. prezidenta Georgea H.W. Busha (93), zomrela v utorok. Už nejaký čas sa necítila dobre a odmietala ďalšiu liečbu. Svoje posledné dni života chcela stráviť v upokojujúcom prostredí s rodinou.

 

Bielovlasá pani Bushová bola jednou z iba dvoch prvých dám USA, ktoré sa stali zároveň aj matkou prezidenta. Ďalšou bola Abigail Adamsová, manželka Johna Adamsa a matka Johna Quincyho Adamsa. Bushovej syn George W. Bush bol zvolený za prezidenta v roku 2000 a v úrade strávil dve funkčné obdobia, ako 43. prezident USA.

 

Vďaka priamosti a správaniu bez pretvárky bola v čase vládnutia svojho manžela ešte populárnejšia než on. Do upiateho Washingtonu priniesla babičkovský štýl - často sa objavovala so svojím typickým tesným náhrdelníkom z falošných perál a svoje šediny a vrásky vôbec neskrývala. Ukazovala tak, že nie je ani trochu márnomyseľná.

 

Za Georgea H.W. Busha sa vydala v roku 1945. Mali spolu šesť detí a boli manželmi dlhšie, než akýkoľvek iný prezidentský pár v amerických dejinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies