Zomrela bronzová z MS 1970 Ľubica Rísová

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 11:06 • 2 min
Zomrela bronzová z MS 1970 Ľubica Rísová

BRATISLAVA - Slovenský šport a najmä športová gymnastika smúti. Vo veku 64 rokov zomrela v utorok v ranných hodinách po ťažkej chorobe bývalá československá reprezentantka, ako členka družstva držiteľka bronzu na MS 1970 v Ľubľane, neskôr medzinárodná rozhodkyňa, trénerka a funkcionárka Ľubica Rísová. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenskej gymnastickej federácie (SGF).

slovakia

left justify in out

Narodila sa v Bratislave 21. marca 1953, pracovala ako vysokoškolská pedagogička v Banskej Bystrici. Športovej gymnastike sa venovala celý život. Najskôr ako pretekárka: jej najväčším úspechom bola spomenutá účasť na majstrovstvách sveta 1970 v Ľubľane, kde sa ešte pod menom Ľubica Krásna zaslúžila o bronz v súťaži družstiev a vo viacboji skončila na 25. mieste.

 

Po skončení aktívnej gymnastickej činnosti sa stala trénerkou, medzinárodnou rozhodkyňou a funkcionárkou. Viedla aj slovenskú ženskú gymnastickú reprezentáciu, reputáciu si však získala najmä ako funkcionárka - v rokoch 1997 - 2001 bola predsedníčkou technickej komisie žien Európskej gymnastickej únie (UEG). Česť jej pamiatke!

 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies