Zomrela autorka Interview s upírom Anne Riceová

NETKY.SK • 12 December 2021, 15:33 • 2 min
Zomrela autorka Interview s upírom Anne Riceová

BRATISLAVA - Svetoznáma spisovateľka, ktorá písala najmä gotické romány, sa dožila 80 rokov.

slovakia

left justify in out

O smutnej správe informoval jej syn Christopher Rice na sociálnej sieti Facebook. Potvrdil, že matka naposledy vydýchla v sobotu v noci obklopená rodinou. Zomrela na komplikácie spôsobené mŕtvicou. "Posledné hodiny jej života som sedel pri jej nemocničnej posteli v úžase nad jej úspechmi a odvahou," napísal. 

 

img

 

Americká spisovateľka, vlastným menom Howard Allen Frances O'Brien, sa narodila 4. októbra 1941 v New Orleans. Na celom svtete predala vyše 150 miliónov kníh. Medzi jej najúspešnejšie diela patrí Interview s upírom (1976). Kniha sa stala predlohou pre rovnomenný film z roku 1994, v ktorom sa predstavili napríklad Tom Cruise a Brad Pitt. V slovenskom preklade jej vyšli diela Čas anjelov (2009), Čas lásky a zla (2010) alebo Vlčí dar (2012). Pod pseudonymami Anne Rampling a A. N. Roquelaure písala erotické knihy. Je autorkou predlohy filmu Útek do raja (1994). 

 

Prečítajte si tiež: Zomrel Michael Nesmith z kapely The Monkees

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies