Zomrela 115-ročná Dina Manfrediniová, najstarší človek na svete

NETKY.SK • 18 December 2012, 08:05 • 2 min
Zomrela 115-ročná Dina Manfrediniová, najstarší človek na svete

Zomrela 115-ročná Dina Manfrediniová, najstarší človek na svete - Zaujímavosti Stopätnásťročná Američanka Dina Manfrediniová dnes zomrela, necelé dva týždne po tom, ako zdedila titul najstarší človek na svete. Oznámila to tlačová agentúra AP s odvolaním s

slovakia

left justify in out

img

Stopätnásťročná Američanka Dina Manfrediniová dnes zomrela, necelé dva týždne po tom, ako zdedila titul najstarší človek na svete. Oznámila to tlačová agentúra AP s odvolaním sa na jej vnučku Lori Logliovú. 

Manfrediniová zomrela dnes dopoludnia. Vnučka však nehovorila o presnej príčine jej úmrtia. Rekordérka a rodáčka z Talianska skonala v domove dôchodcov pri Des Moines, hlavnom meste štátu Iowa.

Zástupcovia Guinnessovej knihy svetových rekordov potvrdili, že Manfrediniová zdedila titul najstarší žijúci človek sveta pred necelými dvoma týždňami. Tento titul dovtedy vlastnila 116-ročná Bessie Cooperová z USA.

Manfrediniová podľa Wikipédie vychovala štyri deti. Cez druhú svetovú vojnu pracovala v továrni na výrobu munície a až do svojich 90 rokov pracovala ako upratovačka v súkromných domoch. O svojom veku klamala, aby si ľudia nemysleli, že je na prácu už príliš stará. Jej manžel zomrel v roku 1965 vo veku 79 rokov - ona mala 67. Po jeho smrti žila Dina sama celých 42 rokov, až kým sa v roku 2007 ako 110-ročná nepresťahovala do ústavu sociálnej starostlivosti. Vo veku 101 rokov prežila rakovinu hrubého čreva, ako 103-ročná ešte tancovala a vo veku 106 rokov odpratávala sneh.

Hovorca Guinnessovej knihy Robert Young uviedol, že podľa dostupných informácií je teraz držiteľom titulu Japonec - Džiróemon Kimura, ktorý sa narodil 19. apríla 1897, čiže je len o 15 dní mladší než Manfrediniová.

Hovorca Young dodal, že Kimura z mesta Kjótango v prefektúre Kjóto je zároveň aj druhým najstarším mužom v zaznamenanej histórii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies