Zomrel známy soulový spevák Bobby Womack

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 07:52 • 2 min
Zomrel známy soulový spevák Bobby Womack

LOS ANGELES - Vo veku 70 rokov zomrel známy americký soulový a R&B spevák Bobby Womack, ktorý svojou tvorbou ovplyvnil množstvo hudobníkov, vrátane kapely Rolling Stones.

slovakia

left justify in out

Oznámila to v piatok agentúra AP s odvolaním sa spevákovu hovorkyňu, ktorá neuviedla nijaké ďalšie podrobnosti. Womackovi pred dvoma rokmi diagnostikovali Alzheimerovu chorobu. Okrem toho trpel aj rakovinou prostaty a hrubého čreva, cukrovkou a ďalšími vážnymi ochoreniami. Podľa vyjadrenia hovorkyne príčina jeho smrti nebola bezprostredne známa.

      

Len pred dvoma týždňami Womack vystupoval na hudobnom festivale v Tennessee a podľa jeho účastníkov vyzeral byť v dobrej zdravotnej forme a nálade.
      

Robert Dwayne Womack sa narodil v roku 1944 v Clevelande v štáte Ohio. Prvé spevácke skúsenosti naberal v oblasti cirkevnej gospelovej hudby a začiatkom 50. rokov vytvoril spoločne so svojimi štyrmi bratmi skupinu The Valentinos. 
      

Na dlhoročnú úspešnú sólovú dráhu sa Womack - plodný skladateľ piesní so širokým žánrovým záberom - vydal v druhej polovici 60. rokov. Počas jej trvania vydal 27 štúdiových albumov a ďalší mal vyjsť v priebehu tohto roku. 
      

Medzi Womackove najznámejšie hity patria skladby Lookin' For A Love," "That's The Way I Feel About 'Cha," a "Woman's Gotta Have It." Okrem iného je autorom piesne "It's All Over Now", s ktorou sa Rolling Stones po prvý raz dostali na čelo hitparády v Británii. Pre Janis Joplin napísal baladu "Trust me". 
      

V roku 2009 Womacka voviedli do Rock and rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona