Zomrel známy český herec Jiří Krytinář

NETKY.SK • 29 September 2015, 22:58 • 2 min
Zomrel známy český herec Jiří Krytinář

PRAHA - Český herec Jiří Krytinář zomrel dnes dopoludnia vo veku 68 rokov. Pred server iDNES.cz to povedal majiteľ agentúry Arabela Production Jiří Rámeš, ktorý organizuje futbalové stretnutia známych osobností.

slovakia

left justify in out

"Zomrel dnes okolo desiatej hodiny dopoludnia. Je mi z toho smutno, boli sme kamaráti," uviedol dnes večer Rámeš. S Krytinářom sa poznali vďaka futbalu, známy herec totiž zápasy často moderoval.

 

"Mal dlhodobé a vážne zdravotné problémy spojené s jeho výškou," povedal a dodal, že nevie, či jeho smrť s týmito zdravotnými problémami súvisí alebo nie.

 

Krytinář stvárnil viac ako 70 filmových rolí, zahral si aj v rozprávkach Tri oriešky pre Popolušku alebo Arabela alebo vo filme slovenského režiséra Juraja Jakubiska Nejasná správa o konci sveta. Pôsobil v divadle Alhambra, v Divadle Karla Heřmánka, v Divadle Bez zábradlí a bol členom Hudobného divadla v Karlíne.

 

V roku 2006 vydal knihu spomienok na svojich hereckých kolegov s názvom Pozerám sa nahor. Neskôr založil vlastné zájazdové divadlo DJK.

 

Býval označovaný za najmenšieho českého herca, po prekonanej chorobe v ranom detstve sa jeho rast zastavil na 122 centimetroch. Ochorenie mu komplikovalo život, musel preň napríklad podstúpiť výmenu kolenných kĺbov a početné rehabilitácie, napísal server iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies