Zomrel zakladateľ nemeckej diskontnej siete Aldi Theo Albrecht

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:49 • 2 min
Zomrel zakladateľ nemeckej diskontnej siete Aldi Theo Albrecht

Zomrel zakladateľ nemeckej diskontnej siete Aldi Theo Albrecht

slovakia

left justify in out

Theo Albrecht, spoluzakladateľ nemeckej maloobchodnej diskontnej siete Aldi, zomrel cez víkend vo veku 88 rokov. Ako informovala divízia spoločnosti Aldi Nord, ktorú Albrecht kontroloval, zomrel ešte v sobotu 24. júla. Pochovali ho v Essene.
      Podľa časopisu Forbes bol Albrecht s majetkom okolo 17 miliárd eur druhým najbohatším Nemcom. Podnikať začal spolu so starším bratom Karlom hneď po vojne, najskôr v malom obchode. Postupne pridávali ďalšie obchody a vytvorili najväčšiu diskontnú maloobchodnú sieť v krajine. Sieť má momentálne len v Nemecku okolo 4000 obchodov a ďalšie v Európe a inde.
      V 60. rokoch minulého storočia si bratia spoločnosť rozdelili s tým, že Theo bude kontrolovať obchody v severnej časti Nemecka a Karl v južnej, pričom si vzájomne nebudú konkurovať. Najväčšími súčasnými konkurentmi siete Aldi sú Lidl a divízia Real, ktorá patrí spoločnosti Metro.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies