Zomrel vojak zranený v bojoch s Palestínčanmi

NETKY.SK • 31 August 2014, 16:11 • 2 min
Zomrel vojak zranený v bojoch s Palestínčanmi

JERUZALEM - Izraelské ozbrojené sily oznámili, že zomrel jeden z vojakov, ktorí utrpeli zranenia v bojoch s palestínskymi militantmi v pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Počet obetí nedávno prerušeného konfliktu medzi Izraelom a Palestínčanmi tak na izraelskej strane stúpol na 66. Informovala o tom agentúra Reuters.
      

Podľa vyhlásenia izraelskej armády seržant Šachar Šalev (20) utrpel zranenia 23. júla, teda šesť dní po tom, ako izraelské pozemné jednotky vstúpili na územie pásma Gazy. Medzi 66 izraelskými obeťami 50 dní trvajúceho konfliktu je aj šesť civilistov vrátane občana Thajska.
      

Na strene Palestínčanov si konflikt vyžiadal viac ako 2100 obetí, väčšinou z radov civilistov.
      

Izraelské ozbrojené sily dnes taktiež oznámili, že zostrelili bezpilotné lietadlo, ktoré do Izraelom kontrolovaného vzdušného priestoru nad Golanskými výšinami priletelo zo Sýrie. Lietadlo neďaleko priechodu Kunajtra na izraelsko-sýrskych hraniciach zostrelila protivzdušná obrana židovského štátu raketou Patriot.
      

Podľa hovorcu izraelskej armády podplukovníka Petra Lernera betzpilotné lietadlo pravdepodobne patrilo sýrskemu letectvu a do izraelského vzdušného priestoru sa dostalo náhodou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies