Zomrel Vladimír Mojžiš, člen nezabudnuteľnej generácie Jednoty Trenčín

NETKY.SK • 26 August 2016, 15:54 • 2 min
Zomrel Vladimír Mojžiš, člen nezabudnuteľnej generácie Jednoty Trenčín

TRENČÍN - Vo veku 72 rokov zomrel ďalší z členov nezabudnuteľnej generácie Jednoty Trenčín. Počas uplynulého týždňa opustil futbalovú verejnosť bývalý stredopoliar Vladimír Mojžiš.

slovakia

left justify in out

"Časopis Gól napísal, že najlepšia záložná dvojica v republike je Mojžiš – Bartovič. A to v konkurencii velikánov Kuna – Hrušecký či Pluskal – Masopust. Boli sme rozdielne typy, ale výborne sme sa dopĺňali. Vlado vybojoval množstvo lôpt, priestor viac obehal. Mali sme rýchle krídla Navrátila s Albrechtom, mňa živili dlhé pasy a streľba z diaľky," spomína v knihe "110 rokov trenčianskeho futbalu" Dušan Bartovič.

 

Mojžiš obliekal dres Jednoty Trenčín od roku 1965, kedy sa vrátil z vojenskej služby vo VTJ Komárno. Bielo-červeným farbám bol verný až do roku 1976. Svojimi výkonmi sa prepracoval až do reprezentácie ČSSR. V roku 1970 nastúpil na zápas kvalifikácie majstrovstiev Európy proti Fínsku. Hral aj za reprezentačnú rezervu alebo mládežnícke tímy.

 

V roku 1966 si zahral v Stredoeurópskom pohári, v ktorom Jednota Trenčín vyradila v semifinále Vasas Budapešť, no vo finále podľahla Fiorentine. V postupovej fáze dal gól Crvenej Zvezde Belehrad, avšak vo finále nehral pre červenú kartu zo záverečnej minúty spomenutého semifinále.

 

V ročníku 1967/1968 bol členom mužstva jesenného majstra československej ligy. To obsadilo napokon tretiu priečku za Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava. Práve v tejto sezóne sa zrodila záložná dvojica Mojžiš – Bartovič, ktorá sa neskôr stala reprezentačnou. Len Mojžiš, Čemez a Masný nastúpili na všetkých 26 ligových stretnutí.

 

Vladimír Mojžiš vynikal vynikajúcou defenzívnou prácou v zálohe a pokrytím veľkého priestoru. Jeho kondičná pripravenosť imponovala aj fanúšikom. Spomínajú na neho ako na hráča, ktorý vždy opúšťal ihrisko s prepoteným dresom.

 

Rodina AS Trenčín vyjadruje hlbokú úprimnú sústrasť pozostalým. Česť vašej pamiatke pán Mojžiš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona